Anna Wulffs Børnehus
Forældretips
Opdateret den 26. juli 2013

Forældretips

Forældre er en vigtig medspiller, hvis man vil forebygge mobning. Derfor er det vigtigt, at forældre tager et medansvar og engagerer sig i hele børnegruppen og gør en indsats, der rækker ud over eget barn.

I Fri for Mobberi inddrages forældrene i forskellige aktiviteter. Der følger bl.a. dilemmakort med i kufferten til brug på et forældremøde

I Fri for Mobberi inddrages forældrene i forskellige aktiviteter. Der følger bl.a. dilemmakort med i kufferten til brug på et forældremøde, som fx lyder:

Du og dit barn skal til at skrive indbydelser til en børnefødselsdag som afholdes i weekenden. Dit barn vil ikke have en pige, der hedder Emma med til festen, fordi: ”Hun vil ikke være med til noget, hvor hun ikke bestemmer det hele. Jeg vil slet ikke holde fødselsdag, hvis Emma skal med!” Hvad gør du?

Disse fem forældretips er en central del af Fri for Mobberi:

1. Støt dit barn i at indgå legeaftaler på kryds og tværs med alle i børnegruppen.Det er en god erfaring for dit barn at få forskellige legeoplevelser med mange forskellige børn.Samtidig er du med til at sikre, at alle børn i gruppen har legeaftaler – og dermed en plads i fællesskabet.

2. Tal ikke dårligt om de andre børn i børnehaven/skolen eller om deres forældre.Negative ord om dit barns børnehave- eller skolekammerater bliver let til modvilje mod bestemte børn. Støt i stedet dit barn i at være positiv og åben overfor alle. Kan du f.eks. alle kammeraternes navne? Siger I ”hej” til alle børn og voksne, når du bringer og henter dit barn?

 3. Indfør social fødselsdagspolitik.

Fødselsdage betyder meget for børnene. Både som fødselsdagsbarn og som gæst. Det gør ”ondt” på det barn, der ikke inviteres med. Og det gør ondt på det barn, som ingen gæster får. Drøft en social fødselsdagspolitik på næste forældremøde.

 4. Giv dit barn opmuntring til at støtte og forsvare kammerater, der ikke kan forsvare sig selv.Børn, der er udenfor i børnegruppen, har brug for en håndsrækning og en invitation fra en god kammerat. Børn, der er gode til at hjælpe, trøste og forsvare andre, ”vokser” indeni – og udenpå!

 5. Vær åben og positiv når andre forældre fortæller om deres barns problemer.

Det er meget sårbart at stille sig op på et forældremøde og fortælle, at ens barn er ked af det i børnehaven eller skolen og har brug for legeaftaler og kammerater. Det er lettere, hvis de andre forældre er lydhøre og åbne.

 

Forældretipsene kan hentes under download af materiale. Her findes de også oversat til syv forskellige sprog.


Gå til kommunens hjemmeside
Vis kort
Anna Wulffs Børnehave | Christianshavns Voldgade 63 | 1424 Kbh K  | 32541113  | mail@annawulffs.dk
Gør denne side til din startside